AKC Zomer Korfbalweek: alle informatie!

AKC Zomer Korfbalweek
Volgende week trekken we als AKC de wijken in om korfbal en onze vereniging te promoten! We noemen dit de AKC Zomer Korfbalweek en zullen hierbij op drie dagen in drie verschillende wijken een uur lang kinderen kennis laten maken met korfbal. We richten ons hierbij op de jeugd van 4 tot 12 jaar maar uiteraard is iedereen welkom!

Het programma is als volgt:

  • Dinsdag 04 augustus - Sluitersveld (grasveld vlakbij basisschool Het Letterveld)
  • Woensdag 05 augustus - Kollenveld (velden bij voetbalvereniging AVC Heracles)
  • Donderdag 06 augustus - Schelfhorst (bij het Cruijff Court)

Een flink aantal leden hebben al toegezegd om één van deze dagen te helpen maar we kunnen zeker nog meer hulp gebruiken! Kun jij ook een uurtje missen volgende week? Meld je dan bij Peter Slagter.

Ook voor onze eigen jeugd!
Bij deze nodigen we ook al onze eigen jeugdleden om mee te doen bij deze trainingen. En neem dan gelijk een vriendje of vriendinnetje mee! Dan kunnen zij ook zelf ervaren hoe leuk onze sport is.

Corona maatregelen
Uiteraard houden we bij deze dagen rekening met maatregelen tegen verspreiding van het corona virus en hanteren wij de volgende:

  • We houden 1,5 meter afstand tussen volwassenen en kinderen;
  • Er is handgel / desinfectiemiddel aanwezig is en we vragen elke deelnemer om voorafgaand zijn handen te desinfecteren;
  • De gebruike materialen worden voorafgaand en na afloop ontsmet;
  • We houden ons uiteraard aan de algemeen geldende regels vanuit het RIVM en verwachten dat ook van alle deelnemers.

Jeu de boules + TIE DYE t-shirt maken

A.s. zondag 26 juli is de kantine open en organiseren we een Jeu de boules afvalrace. De kantine is vanaf 12 uur geopend en de jeu de boules start om 12.45.

Kinderen kunnen een TIE DYE t-shirt maken. Daarom graag voor vrijdag opgeven als je komt (geef dan aan of je zelf een wit T-shirt hebt of anders je maat). Opgeven kan bij Cynthia, Meryem, Peter Soer, Natasja, Pauline of Katja.

Dus kom gezellig en doe mee!!

jeu de boules tie dye

Geslaagde fietstocht AKC

Cornonatijd heeft iedereen binnen gehouden maar inmiddels kunnen de eerste activiteiten weer plaatsvinden. Waar de trainingen voor de jeugd en de senioren onder begeleiding van de Corona coördinator in goede banen worden geleid stond op 12 juli de eerste activiteit voor alle leden op het programma: de jaarlijkse fietspuzzeltocht.

Onder een heerlijk zonnetje kwamen bijna honderd deelnemers bijeen, leden van AKC, familie en vrienden van onder andere voetbal vereniging Luctor et Emergo. Voor iedereen stond dezelfde uitdaging op het programma, ruim vijfendertig kilometer vanaf het clubgebouw aan de Sluiskade door het mooie Twentse landschap. Naast dat iedereen tijdens het fietsen uitgebreid de tijd had om weer bij te kletsen moesten ook (foto)opdrachten worden voltooid, voor de één gemakkelijker dan voor de ander. Dat de meeste groepen gemiddeld vijf uur over de 35 kilometer deden gaf er wel blijk van dat menig terras onderweg is aangedaan en dat de Twentse horeca weer gelukkig mocht zijn dat ook AKC deze zondag op pad is gegaan.

De fietstocht werd afgesloten in het clubgebouw van AKC. Voordat de prijsuitreiking werd gedaan en iedereen aan een corona proof maaltijd kon beginnen werd een aandacht gevraagd voor de toekomst van AKC. Hoewel er bijna honderd deelnemers aan deze fietstocht meededen is AKC met circa 140 leden allerminst toekomst proof. Er werd en oproep gedaan dat wij als deze generatie er voor moeten zorgen dat AKC weer gaat groeien. De ambitie is om in 2025 top georganiseerd te zijn en minimaal 200 leden te hebben. Samen met het Sportbedrijf Almelo en het KNKV wordt hier aan gewerkt. Op 18 augustus worden de leden en ouders gebeld wat zij voor de vereniging kunnen betekenen. De oproep is om vooral niet de denken waarom je niet kan bijdragen, maar wat je wel kan bijdragen aan AKC. De komende periode wordt er regelmatig met de leden hierover gecommuniceerd.

De prijsuitreiking volgde en iedereen kon vervolgens zich tegoed doen aan de oer-Hollandse frituur cultuur. Kortom een meer dan geslaagde dag, AKC leeft!

fietspuzzeltocht 2020 winnaars

Groep 'Post' was de ploeg die de meeste punten verzamelde tijdens de fietstocht.

Eindstand taartenactie Plus Almelo

Afgelopen periode kon je door het kopen van een voucher voor een overheerlijk bourgoundisch appeltaartje bij de supermarkten Plus Schuldink, Plus Brughuis en Plus van Limbeek AKC steunen. We hebben vandaag de eindstand ontvangen en we zijn erg blij om te zien dat er 48 appeltaartjes zijn gekocht voor onze vereniging! Dat betekend dat we als club € 96 ontvangen, een erg mooi bedrag.

Heb jij een appeltaartje besteld? Dan kun je vanaf maandag 29 juni met behulp van je code in de mail de vouchers afhalen in de supermarkt waar de taart besteld is. Deze vouchers kunnen vervolgens tot en met 30-8 verzilverd worden voor een appeltaartje.

Dank aan iedereen die een appeltaart heeft gekocht!

plus taartactie header

Teamindeling jeugd 2020-2021

Afgelopen week is namens de Jeugdcommissie een mail verstuurd aan alle leden met de teamindeling bij de jeugd voor volgend seizoen. Vanwege privacy redenen publiceren we dit overzicht niet op de site.

Heb je deze teamindeling niet ontvangen? Meldt je dan even bij je huidige trainer/coach of bij één van de Jeugdcomissie leden: Melissa, Cynthia of Rik. Mailen mag ook naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bij deze teamindeling staan de trainers en coaches nog niet genoemd, deze informatie volgt later.

Oproep: de jeugdcommissie is nog steeds op zoek naar trainers en coaches voor volgend seizoen!

Lijkt het je leuk om een ploegje onze mooie korfbalsport bij te brengen en/of te begeleiden, geef je op bij één van de jeugdcommissieleden!

Webshop AKC

banner ledenshop

Sponsoren

            only korfbal

mcdonalds almelo

Agenda

agenda
Datum: 
Tijd:   
Activiteit:
04-08 15:00 - 16:00 AKC Zomer Korfbalweek Sluitersveld
lijn
05-08 15:00 - 16:00 AKC Zomer Korfbalweek Kollenveld
lijn
06-08 15:00 - 16:00 AKC Zomer Korfbalweek Schelfhorst