AKC 1 neemt revanche op Zwart Wit 1

Na drie achtereenvolgende nederlagen (2x in de zaal en 1x op het veld) werd het tijd voor een goed resultaat tegen de ploeg uit Delden. Dat was op voorhand geen gemakkelijke opgave want de Zwart-Witters waren nog volop in de race voor het kampioenschap en hadden de punten beslist nodig en waren zeer gemotiveerd naar Almelo gekomen.

AKC kwam echter als aan raket uit de startblokken en nam een snelle 4-0 voorsprong dank zij benutte strafworpen van Kim en Linsey en daarna twee handige doelpuntjes van achter de paal waar Ramon het patent op heeft. Dat was wel wat tegen de verhouding in omdat er eigenlijk geen krachtsverschil in het veld was. Dat Zwart Wit sterk terug kwam tot 4-3 was terecht maar had ook te maken met veelvuldig en onnodig balverlies door misverstanden en slordig spel in beide aanvalsvakken. Collin die zijn zuivere afstandsschot weer teruggevonden had scoorde daarna 5-3 maar de gelijke ruststand 5-5 gaf de verhouding goed weer.

Bij vorige wedstrijden vooral in de zaal kwam het nogal eens voor dat AKC in de tweede helft sterk terugviel en een mooie voorsprong snel omgezet werd in een achterstand. Gelukkig was dat deze keer niet het geval omdat Collin zich twee keer liet gelden met rake treffers. Door Kim en Ramon bleven we met 9-7 steeds aan de goede kant van de score en toen onze rots in de branding Rik zelfs doel trof en Ramon meteen er achteraan leek de overwinning in het verschiet. Toch werd het nog even spannend na 11-10, maar Linsey die zeer geconcentreerd haar tweede strafworp benutte en Mark in de laatste minuut voor 13-10 zorgde was de winst binnen.

Een compliment voor het hele team voor deze mooie prestatie, maar zeker ook voor Thijs die weliswaar niet tot scoren kwam maar als een vorst heerste in de paalzone en zijn tegenstander geen kans gaf. Nog een wedstrijd uit tegen Devinco en dan zit het seizoen er op. Wat zou het een mooi besluit zijn om deze tegenstander in eigen huis te kloppen. Gezien het spel tegen Zwart wit niet onmogelijk!