Afscheid van de 1e klasse

Het doek is gevallen. Zaterdagavond rond kwart over negen toen het laatste fluitsignaal klonk na de wedstrijd AKC-Woudenberg 18-36 was de degradatie naar de 2e klasse in de zaal een feit. Niet echt een verrassing natuurlijk want iedereen zag dat al maanden aankomen. Zelfs voor de competitie begon hadden we er al een hard hoofd in, gezien de slechte resultaten op het veld. Maar hoe je het ook wend of keert het is toch een vervelend moment als het definitief is, maar we moeten het accepteren als iets wat onvermijdelijk is.

Toen ik maandagmorgen de sportpagina van Tubantia opensloeg was ik in eerste instantie blij verrast dat er een stukje over korfbal in stond, dat gebeurt niet zo vaak meer, maar toe ik de vet gedrukte kop zag: AKC MOET NA ONGENADIG PAK SLAAG EEN TOONTJE LAGER ZINGEN veranderde mijn stemming snel in ergernis toen ik zag wat er nog meer geschreven stond t.w. dat de ploeg met het schaamrood op de kaken de kleedkamer had opgezocht omdat er geen strijd geleverd zou zijn en de ploeg als makke schapen naar de slachtbank geleid was. Kennelijk geschreven door iemand die nog nooit een korfbalwedstrijd heeft gezien en zo maar een eind uit zijn nek kletst. Voor de goede orde dat is dus niet mijn goede vriend Gerard Hopster de korfbal correspondent van de krant.

Ik als toeschouwer wil eerherstel voor de moedige AKC'ers die alles gegeven hebben in deze wedstrijd en tot het laatst hebben gevochten voor een goed resultaat. Wat mij betreft mochten ze met opgeheven hoofd het speelveld verlaten. Dat je verliest ook met dikke cijfers van een veel betere tegenstander die ook nog enkele topschutters in de gelederen heeft is geen schande als je je uiterste best hebt gedaan.

Maar goed hoe moet het nu verder met AKC. Ik ga er van uit dat onze oude rotten (met alle respect) Mark en Ramon er volgend seizoen niet meer bij zullen zijn, je bent dan heel veel ervaring kwijt en de opvolgers zijn nog ver te zoeken. Ook in de 2e klasse zal het daarom heel moeilijk worden De vraag rijst: hebben we nog toekomst met AKC en is de gifbeker al leeggedronken, of zakken we nog verder af naar de kelder van het korfbal?

Maar goed de wereld is niet vergaan en wie weet zal ooit de naam van onze club weer met ontzag genoemd worden. Maar dat moet gewoon zijn tijd hebben. Ik hoop het nog mee te maken.

Webshop AKC

banner ledenshop

Agenda

agenda
Datum: 
Tijd:  
Activiteit:
Vr 14 juni   19:30 Vrijwilligersavond
lijn
Zo 07 juli   10:00    Ben Haghuis Jeu de boules toernooi
lijn
Wo 10 juli 19:45 Algemene Afsluitende Ledenvergadering

Kleding en materiaal sponsor

korfbaltotaal.nl