Beschouwingen van een supporter

Waarom gaat een klein groepje mensen op zaterdagmiddag naar het Sportpark, ook als het rotweer is zoals afgelopen week om naar een korfbalwedstrijd te kijken?

Het antwoord luidt: omdat ze van korfbal houden, omdat AKC in hun hart zit, omdat ze daar gelijkgestemde zielen treffen, mensen met wie ze bevriend zijn, mensen met wie ze kunnen mijmeren over lang vervlogen tijden toen AKC nog een grote vooraanstaande vereniging was met een bloeiend clubleven, met een jeugdafdeling die klonk als een klok, waar tegenstanders met pap in de benen naar toe reisden, met elke maandag veel aandacht in de krant, waar ze in de kantine gezellig een kopje koffie kunnen drinken……..Daarom! Niet meer om oogstrelend korfbal te zien, te genieten van fraaie doelpunten, te kunnen juichen na een overwinning, nee dat is er niet meer helaas.

Neem nou de wedstrijd van zaterdag tegen KVZ uit Zutphen. Van tevoren weet je dat het een moeilijke middag gaat worden tegen de ongeslagen koploper, maar toch blijf je hopen op een goed resultaat. Maar die hoop was binnen de kortste keren voorbij. Vanaf de eerste minuut was de tegenstander oppermachtig en hadden we niets in te brengen. Na de snelle 0-2 nog wel een benutte strafworp van Manon, maar daarna stoomde KVZ gemakkelijk door naar 1-8. Het doelpunt van Marrick was een kleine opsteker maar na de 3-9 (weer Manon) was de ontluisterende 3-11 ruststand een feit.

Ook daarna deels in de stromende regen gingen de Zutphenaren rustig door met scoren tot 3-14 maar gelukkig konden de onze af en toe iets terug doen, twee keer Kim, een prachtig schot van Alisha (moet je vaker doen jongedame) en Ramon zorgde voor een eindstand van 8-19, en daar was eerlijk gezegd niets op aan te merken. Met nog drie wedstrijden voordat het zaalseizoen begint wordt het hoog tijd om punten te pakken, anders dreigt een volgende degradatie. En naar de 3e klasse dat willen we toch zeker niet?

Wedstrijd

Volgende wedstrijd:

AKC 1 - Telstar/Schoonderbeek 1

Zaterdag 25 maart
Tijd: 20:00
Official: J.W.J. Oostveen
Het Sportpark, Almelo

Webshop AKC

banner ledenshop

Agenda

agenda
Datum: 
Tijd:  
Activiteit:
10 april 11:00 Kangoeroes & F-jeugd: Eieren zoeken
lijn
10 april 11:00 E-jeugd: Eieren gooien
lijn
10 april 14:00 Eieren gooien

Kleding en materiaal sponsor

korfbaltotaal.nl