In memoriam Jannie Hammink

Naar wij vernamen is onlangs het oudste lid van onze vereniging Jannie Hammink-ten Boom op de leeftijd van 101 jaar overleden.

Jannie Hammink was de weduwe van Gerard Hammink een vooraanstaande AKC'er die twee keer een periode voorzitter was. In haar jonge jaren heeft Jannie zelf gekorfbald in lagere teams.

In de beginjaren ’50 toen AKC voor het eerst een rol ging spelen in de Oostelijke korfbalcompetitie en in het jaar 1952 zelfs kampioen werd was het de gewoonte dat het twaalftal op zondagmorgen voor de wedstrijd bijeenkwam in de woning van de fam. Hammink aan de Schipbeekstraat en zich daar voorbereidde. Dat ging dan gepaard met een oppeppende toespraak van Gerard en trainer/speler Ben Smit. De koffie met cake werd dan verzorgd door Jannie. Daarna ging het dan naar het veld aan de Bornsestraat, of naar de bushalte voor een uitwedstrijd.

Jannie Hammink is tot op hoge leeftijd altijd supporter gebleven van onze club al kon ze al jaren vanwege gezondheid de wedstrijden niet meer bezoeken.

Dat zij moge rusten in vrede.

Webshop AKC

banner ledenshop

Sponsoren

            only korfbal

mcdonalds almelo

Agenda

agenda
Datum: 
Tijd:  
Activiteit:
26-06 12:00   Seizoensafsluiting jeugd
lijn
04-07 10:00 Jeu de boules toernooi
lijn
- - -