Beschouwingen van een supporter (14)

AKC heeft onlangs na lange tijd de krant (Tubantia) weer eens gehaald, compleet nog wel met een mooie actiefoto. Daar zijn we altijd blij mee want zo vaak halen we de krantenkolommen niet. Maar toen ik het artikel las was ik niet zo blij. Want uit het stukje van Henk van Schuppen, de stadredacteur van Almelo, kon opgemaakt worden dat de roemruchte korfbalclub uit Almelo na 107 jaar bestaan bijna aan het einde van haar latijn was en dat het een kwestie van tijd was dat de stekker er uitgetrokken zou worden en AKC na verloop van tijd slechts nog een herinnering zou zijn. Nou gelukkig zover is het nog (lang) niet, we leven nog steeds en zijn van plan dat nog lang vol te houden, misschien nog wel 107 jaar er bij!

Natuurlijk gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat onze vereniging er wel eens beter voor heeft gestaan, zowel financieel, qua ledenbestand, vooral de jeugd, kaderleden, het clubgebouw, etc. Dat is niet te ontkennen en het bestuur heeft daar in enkele berichten op de AKC site ook opening van zaken over gegeven. Maar het is niet allemaal kommer en kwel, er zijn diverse acties gestart, t.w. een werkcommmissie die activiteiten gaat coördineren zoals de Almelose wijken in trekken om jeugd te laten kennis maken met korfbal, sponsoren benaderen, leden en oud leden bellen, de leden weer meer te betrekken bij het clubleven, contacten met de korfbalbond, de sportraad Almelo, etc. We staan dus bepaald niet stil en kijken vooruit want onze club moet ook in de toekomst blijven bestaan.

Na een onmogelijk lange tijd gaat dan ook het korfbalseizoen weer beginnen, als liefhebber heb ik het spelletje de laatste maanden echt gemist. Ons Eerste team gaat de strijd aanbinden met tegenstanders als Apeldoorn, Amicitia, Rigtersbleek, Juventa, Wez Handich, OKO/Bies en KIOS Ruinerwold, een mix van vier zaterdagclubs en vier verenigingen die nog aan de zondag als speeldag vasthouden waaronder dus AKC. Maar in de toekomst zal dat waarschijnlijk niet meer het geval zijn, dat wordt dan dus een wandeling maken of op familiebezoek op zondagmiddag.

Als supporter heb ik op voorhand vrede met handhaving van AKC 1 zowel op het veld als in de zaal. Natuurlijk moeten we altijd naar het hoogste streven maar of we voorlopig op hoger niveau iets te zoeken hebben betwijfel ik, maar goed de tijd zal het leren en het zou mooi zijn om in de eerste wedstrijd de puntjes uit Apeldoorn mee te nemen. Wat mij betreft kan de competitie beginnen!

Sponsoren

korfbaltotaal.nl

mcdonalds almelo

Agenda

agenda
Datum: 
Tijd:  
Activiteit:
01 juli  20:00   Kaartavond
lijn
03 juli 10:00 Ben Haghuis jeu de boules toernooi
lijn
04 juli 19:45 Afsluitende Algemene Vergadering 2022