Beschouwingen van een supporter (12)

Heeft het nog enige zin om nu tijdens de barre omstandigheden waarin het woord CORONA met hoofdletters wordt geschreven en driekwart van het nieuws op TV en in de krant beheerst en ook het openbare leven bijna tot stilstand is gekomen, een stukje over korfbal te schrijven op de AKC site? Waarschijnlijk niet we hebben wel wat anders aan ons hoofd dan een balletje dat wel of niet door de mand vliegt. Ik weet het maar toch waag ik het er op, ik doe er niemand kwaad mee, het is niet besmettelijk en heel misschien is er een enkeling die het leest.

Iedereen had het natuurlijk al lang aan zien komen, maar als het zwart op wit staat dat de korfbalcompetitie zowel in de zaal als op het veld niet wordt uitgespeeld en we in ieder geval tot begin beging september van korfbal verstoken blijven, dan kom dat toch wel hard aan, al heb je er alle begrip voor. Wat zijn de consequenties, geen kampioenen en geen degradanten? Gaan we de competitie 2020-2021 in dezelfde samenstelling opnieuw beginnen? Wel zuur natuurlijk voor ploegen die op de drempel van een kampioenschap stonden (in de afdeling van AKC is dat b.v. ZKC uit Zuidwolde) maar een gelukje voor teams die niet hoeven te degraderen. Voor ons maakt het niets uit, ons Eerste staat stevig in de middenmoot, niet meer en niet minder. Maar hoe zit het dan met de motivatie van de spelers en speelsters die nu een paar maand “droog” staan. Hebben ze er nog wel zin in, is de animo niet verflauwd? Dat geldt ook zeker voor de jeugd, houden we de boel nog bij elkaar? Het AKC bestuur beseft dit ook en probeert door middel van af en toe een nieuwsbrief de leden te bereiken en ook het aanbieden van een korfbalpaal en bal om in de tuin te oefenen is een prima initiatief.

In de krant las ik het bericht dat in navolging van velen nu ook de EKC Nääs overstapt van de zondag naar zaterdag. In Enschede gingen Rigtersbleek en DOS/WK hen al voor. AKC is nu met Ons Clubje uit Glanerbrug de enige zondagclub in onze regio. Alhoewel zondagclub, zo kun je eigenlijk niet meer genoemd worden als alle wedstrijden in het vervolg op zaterdag gespeeld moeten worden. Tegen zo’n beslissing van een vereniging is natuurlijk niets in te brengen, die is op democratische wijze met instemming van de leden genomen. Maar er wordt dan maar gemakshalve aan voorbij gegaan dat andere clubs zoals AKC dat moeten accepteren. Natuurlijk zijn we er al tientallen jaren aan gewend om tegen zaterdagteams te spelen, maar zo lang dat op pricipiele gronden is (b.v. onze zusterclub CKV Achilles) of een beslissing die al bij de oprichting is genomen (Blauw Zwart, Wierden), is daar geen bezwaar tegen. Dat bezwaar is er m.i. wel als oorspronkelijke zondagclubs zo maar beslissen om te verhuizen naar de zaterdag. Je wordt gewoon gedwongen om jouw uitwedstrijden tegen deze “overlopers” op zaterdag te spelen omdat hun velden of de sporthal op zondag gesloten zijn.

Maar wat ik me afvraag zijn wij als AKC dan ook verplicht thuis tegen hen op zaterdag te spelen? Ik zou zeggen van niet, oke, we komen bij jullie op zaterdag en jullie komen maar mooi bij ons op zondag korfballen of dat nu uitkomt of niet. Kom je niet dan zijn de sancties, de wedstrijd is reglementair met 10-0 verloren, plus 2 extra verliespunten en een boete (laten we het schappelijk houden) van 500 euro! Dat is natuurlijk allemaal theorie en niet serieus bedoeld maar de onbillijkheid blijft. En dan nog iets; de sporthallen zijn op zaterdag nu al overvol, de pupilletjes beginnen soms al om 8:30 in de ochtend en bij senioren wordt er af en toe na 21 uur ’s avonds gekorfbald en op zondag lege sporthallen waar niets te doen is. Ik vraag me af of de competitieleider daar blij mee is.

Maar goed dit is allelmaal onbelangrijk geleuter afgezet tegen de wereldwijde problemen waar we nu voor staan. Tot slot: beste AKC'ers en alle anderen, veel sterkte, probeer er het beste van te maken en graag in goede gezondheid tot ziens in september op het sportpark.

AKC Nieuwsbrief

Webshop AKC

banner ledenshop

Sponsoren

            only korfbal

mcdonalds almelo

Agenda

agenda
Datum: 
Tijd:   
Activiteit:
- - -
lijn
- - -
lijn
- - -