Beschouwingen van een supporter (11)

Zaterdagavond 8 februari, eindelijk weer een thuiswedstrijd van AKC 1. Dat had ik lang moeten missen, ga maar na, op 15 december van vorig jaar de laatste wedstrijd tegen Wez Handich gezien, daarna 3 weken geen competitie rond Kerst en Nieuwjaar, daaropvolgend twee keer uit. Tot overmaat van ramp kon ik er tegen de Waterpoort op 25 januari door omstandigheden niet bij zijn, toen nog een uitwedstrijd maar na 8 weken op een houtje bijten kon ik weer mijn favoriete club bezoeken. Maar toen ik de nagenoeg lege tribunes zag met nog geen 50 toeschouwers, waaronder ook nog enkele supporters van de tegenpartij begreep ik wel dat niet iedereen meer op korfbal zit te wachten, is onze sport dan toch op sterven na dood?

Bij het inschieten merkte ik op dat onze topschutter Roy er niet bij was en vroeg ik me af wie er dan wel voor de nodige doelpunten moest zorgdragen. Welnu na 2 x 25 minuten was duidelijk dat AKC deze avond een man met gouden handjes in het veld had staan, onze Justin had er duidelijk zin in en hij scoorde niet minder dan 14 doelpunten! Misschien nog geen record maar voor AKC begrippen wel heel bijzonder. Ook Kees was met acht treffers heel schotvaardig de overige 9 doelpunten werden keurig verdeeld door de andere zes spelers en speelsters. De tegenstanders uit Ureterp beschikten over te weinig kwaliteit om het de onzen echt lastig te maken, in het begin konden ze het nog even bijbenen maar de ruststand 18-10 (en niet 18-6 zoals in de krant stond) gaf al aan dat de punten zeker in Almelo zouden blijven.

Maar na 20-10 in de tweede helft toch weer even een verslapping met 5 tegen doelpunten op rij. Maar het eindresultaat 31-22 was een juiste afspiegeling van het krachtsverschil. Helaas bleef het bij deze ene wedstrijd want omdat het 3e team van Mid Fryslan de reis naar Almelo op zondag niet aandurfde i.v.m. de weersomstandigheden bleef de sporthal leeg en moet deze wedstrijd t.z.t. worden ingehaald.

Als ons Eerste zondag a.s. tegen OKO/Bies de punten in Almelo kan houden, en alle resterende wedstrijden gaat winnen, dan kunnen er nog rare dingen gebeuren, maar daar zullen we toch maar geen rekening mee houden. Een mooie afsluiting van de competitie als 3e of 4e lijkt een prima resultaat!

Wedstrijd

Volgende wedstrijd:

Amicitia 1 - AKC 1

Zaterdag 26 september
Tijd: 15:15
Official: B. Melgers
Sportpark Het Midden, Vriezenveen

Webshop AKC

banner ledenshop

Sponsoren

            only korfbal

mcdonalds almelo

Agenda

agenda
Datum: 
Tijd:   
Activiteit:
30 sep 19:45   Afsluitende Algemene Vergadering 2019-2020
lijn
05 okt 19:00 Schoonmaak kantine o.l.v. Ellen Haghuis
lijn
- - -