Beschouwingen van een supporter (10)

Nu de laatste korfbalwedstrijden van het jaar 2019 gespeeld zijn is het tijd voor een terugblik op het wel en wee van onze club. Jammer genoeg toch wat meer wee dan wel want het nu bijna voorbije jaar was niet het meest succesvolle in de geschiedenis van AKC. Op sportief gebied was de degradatie van ons Eerste in de zaal uit de overgangsklasse toch een domper en zijn we in Twente niet meer de nummer 1 zoals lange tijd wel het geval was. Ook op het veld in de 1e klasse gaat het nog niet helemaal naar wens en is een bescheiden middenmoot positie voorlopig het hoogst haalbare. Gelukkig werd het jaar afgelopen zondag goed afgesloten door een mooie overwinning op het sterke Wez Handich waardoor afstand genomen kon worden van de degradatiezone, en met nog 10 wedstrijden voor de boeg in 2020 kan er van alles gebeuren. Het Tweede doet het met vierpunten uit vierwedstrijden naar behoren, en over AKC 3 en 4 niets dan lof, beide teams ongeslagen koploper in hun afdeling dus dat zit wel snor. De jeugdploegjes doen het zeker niet slecht en daar zit wel muziek in, maar natuurlijk spelen ze wel op een laag niveau en beschikken we momenteel over te weinig teams maar er zijn concrete plannen om daar iets aan te doen.

Maar ook op ander gebied moet er nog veel gebeuren om AKC weer terug te brengen waar we graag zouden zijn, t.w. een stabiele vereniging met minimaal 200 leden, zeker veel jeugdploegjes, voldoende kader, een voltallig bestuur, verbetering van de financiele situatie, (veel) meer sponsors, de terugkeer van veel leden en oud-leden die je nooit meer ziet, b.v. ex-bestuursleden, oud voorzitters, spelers en speelsters uit een roemrijk verleden, meer toeschouwers bij de wedstrijden van ons Eerste, enzovoorts.

Maar gelukkig zijn er ook lichtpunten, de werkgroep die opgericht werd na de oproep van het bestuur is actief bezig en de eerste resultaten zijn al zichtbaar, t.w. het succesvol benaderen van sponsors, plannen om eventueel via schoolkorfbal kinderen uit te nodigen en ze enthousiast te maken voor onze prachtige sport, de PR door stukjes in de Almelose weekkranten, de aanstelling van een coach van de korfbalbond om ons te ondersteunen, etc. dat is allemaal heel positief.

Om nog even weer terug te komen op het korfbal zelf, wat hebben de supporters de laatste weken allemaal voor hun kiezen gekregen, oerspannende wedstrijden, grote voorsprongen die teniet werden gedaan en omgezet in nederlagen, prachtige acties, hopeloze missers, hoogtepunten, dieptepunten, twee keer 25 minuten waarbij van alles gebeurt, doffe teleurstelling na verlies maar ook opgetogen ademhalen na een overwinning, het hoort er allemaal bij en daarom is en blijft korfbal de mooiste sport die er is.

Beste AKCers ik wens jullie allemaal hele fijne feestdagen, en een gezond en gelukkig 2020 met veel sportieve hoogtepunten!

Wedstrijd

Volgende wedstrijd:

Amicitia 1 - AKC 1

Zaterdag 26 september
Tijd: 15:15
Official: B. Melgers
Sportpark Het Midden, Vriezenveen

Webshop AKC

banner ledenshop

Sponsoren

            only korfbal

mcdonalds almelo

Agenda

agenda
Datum: 
Tijd:   
Activiteit:
30 sep 19:45   Afsluitende Algemene Vergadering 2019-2020
lijn
05 okt 19:00 Schoonmaak kantine o.l.v. Ellen Haghuis
lijn
- - -