Beschouwingen van een supporter (9)

Het wordt weer tijd voor de zaal. De laatste wedstrijden die op het veld gespeeld werden in regen, wind en kou waren voor de spelers en toeschouwers soms geen pretje en dan is het overdekt korfballen wel zo plezierig.

In de 1e klasse A komt AKC 1 enkele goede bekenden tegen waar we dit seizoen op het veld ook al mee te maken hadden, t.w. KIOS (dat wordt meteen al de eerste tegenstander in de zaal), Wez Handich en OKO/Bies. Dat was geen onverdeeld succes getuige de nederlagen tegen KIOS en Wez Handich (tegen deze Friese ploeg zelf al twee keer!). Alleen van OKO/Bies werd gewonnen. Ook twee tegenstanders waartegen in een (ver) verleden tegen gespeeld werd, t.w. Oerterp en ZKC ’19 uit Zuidwolde. Tenslotte twee clubs uit Friesland waar AKC in competitieverband nog nooit tegen uitkwam t.w. Udiros uit Nieuwe Horne en de Waterpoort (Sneek).

Mijn prognose – voor wat die waard is - : KIOS en Wez Handich gaan voor het kampioenschap, Udiros en de Waterpoort eindigen onderin. AKC zou derde kunnen worden met de andere drie op de plaatsen 4 t/m 6. Op het veld spelen ZKC en Oerterp een vooraanstaande rol in de 2e klasse, Udiros bezet in deze klasse een middenmootpositie. De Waterpoort staat troosteloos onderaan in de 1e klasse. Maar dat zegt allemaal weinig, in de zaal liggen de krachtverhoudingen vaak anders dan op het veld. Ik ben erg benieuwd en kan me verheugen op de thuiswedstrijden in onze Sluiskadehal.

Wedstrijd

Volgende wedstrijd:

Amicitia 1 - AKC 1

Zaterdag 26 september
Tijd: 15:15
Official: B. Melgers
Sportpark Het Midden, Vriezenveen

Webshop AKC

banner ledenshop

Sponsoren

            only korfbal

mcdonalds almelo

Agenda

agenda
Datum: 
Tijd:   
Activiteit:
30 sep 19:45   Afsluitende Algemene Vergadering 2019-2020
lijn
05 okt 19:00 Schoonmaak kantine o.l.v. Ellen Haghuis
lijn
- - -