Beschouwingen van een supporter (7)

Het was afgelopen zaterdagmiddag bar en boos weer op het veld en langs de lijn bij de wedstrijden van AKC 1 en 2. Het was geen seconde droog en ondanks de paraplu werden de toeschouwers doornat, om van de spelers maar te zwijgen. Maar voor de kijkers met een AKC hart was het toch een mooie dag omdat beide selectie teams hun wedstrijd winnend wisten af te sluiten. Maar gemakkelijk ging het beslist niet.

Eens te meer is weer gebleken dat AKC en dan met name het Eerste een grote voorsprong niet vast kan houden en dat de tegenstander terug kan komen zelfs na een achterstand van 6 of 7 doelpunten. Bij AKC 1 ging het vorige week in Stiens bij CSL na zeven “goals” in ons voordeel bijna weer mis toen het in de slotfase gelijk werd. Gelukkig viel deze keer het dubbeltje de goede kant op toen de winnende treffer door Danique gescoord werd.

Zaterdagmiddag van hetzelfde laken een pak, dat begon al bij het Tweede dat een 10-4 voorsprong als sneeuw voor de zon zag verdwijnen en zelfs op achterstand kwam tegen ROG 3 uit Groningen. Maar dankzij een uiterste krachtsinspanning kwam het toch goed en werd de wedstrijd met 17-16 winnend afgesloten. Bij de derby van AKC 1 tegen Juventa 1 hetzelfde verhaal, een snelle 6-1 en 8-3 voorsprong, maar bij de rust toch al weer 8-6. En in de tweede helft na 11-7 weer een zwakkere periode en een 13-14 achterstand. De laatste minuten waren toch weer voor de onzen en de 18-15 overwinning was echt verdiend.

In mijn vorige beschouwing ging ik te keer tegen het in mijn ogen belachelijke aantal strafworpen dat sommige arbiters denken te moeten geven, soms wel een stuk of 12 tot 15. Maar de scheidsrechter van zaterdagmiddag had waarschijnlijk mijn verhaal gelezen en dit ter harte genomen. Slechts een enkele stip (die ook nog gemist werd) gedurende 2 x 30 minuten. Dat betekende dus 33 velddoelpunten geen enkele uit een strafworp. Bedankt scheids, dat was helemaal in mijn straatje!

Zondag a.s. de verre reis voor het Eerste naar Dordrecht als er tegen het voor ons onbekende Movado gespeeld wordt. Met deze ploeg heb ik het wel een beetje te doen. Niet zozeer omdat ze puntloos onderaan staan (hopelijk blijft dat nog een weekje zo) maar wel door de idiote indeling met uitsluitende Oostelijke en Noordelijke tegenstanders voor deze vereniging waardoor ze onwijs veel kilometers moet maken en uren in de auto moeten reizen. Hun dichtstbijzijnde tegenstander is AKC, toch zo’n kleine 200 km. Laat staan naar b.v. Stiens of Rottevalle, dan ben je voor een uur korfbal zeker zes uur onderweg en dat zeven keer dit seizoen, gewoon niet leuk meer. Maar goed dat is natuurlijk niet ons probleem, als “we” deze en de volgende wedstrijd in winst zouden kunnen omzetten, dan kunnen we met een goed gevoel aan het zaalseizoen beginnen!

Wedstrijd

Volgende wedstrijd:

Amicitia 1 - AKC 1

Zaterdag 26 september
Tijd: 15:15
Official: B. Melgers
Sportpark Het Midden, Vriezenveen

Webshop AKC

banner ledenshop

Sponsoren

            only korfbal

mcdonalds almelo

Agenda

agenda
Datum: 
Tijd:   
Activiteit:
30 sep 19:45   Afsluitende Algemene Vergadering 2019-2020
lijn
05 okt 19:00 Schoonmaak kantine o.l.v. Ellen Haghuis
lijn
- - -