AKC 1 verliest in Assen derde wedstrijd op rij

Na afloop van de wedstrijd tegen AVO 1 was de ontgoocheling bij de spelers, staf en reserves van AKC 1 groot. In plaats van twee broodnodige punten bij te schrijven aan het totaal, stond de ploeg (wederom) met lege handen. Hierdoor is de ploeg afgezakt naar de laatste plaats op de ranglijst van de Overgangsklasse A.

Voorafgaand aan de wedstrijd was de ploeg zeer doordrongen van de noodzaak om een goed resultaat tegen AVO te behalen. Doordat beide teams in de eerste drie wedstrijden 2 punten hadden verzameld en daarmee aan de onderkant van de ranglijst stonden, was dit dé kans om afstand te nemen van de laatste plekken. Alsmede de mogelijkheid om een concurrent een tik uit te delen.

De start van de wedstrijd was rommelig en beide ploegen hadden moeite om goed spel op de mat te leggen. AVO nam in deze fase het voortouw en kwam op een 7-3 voorsprong. Vervolgens ging het aanvallend beter lopen bij de roodhemden en de aansluiting werd dan ook snel gevonden (8-7). De ploegen deden in deze fase niet veel voor elkaar onder, de marge met de rust was dan ook minimaal: 16-15. Nog wel in het voordeel dus van de thuisploeg, ondanks dat AKC in de laatste fase van de eerste helft het beste van het spel had.

In de tweede helft trok deze lijn zich door: AKC 1 maakte het spel en legde de ploeg uit Assen de wil op. De ploeg speelde in deze fase met veel energie, variatie en schoot met scherp. Eindelijk kwam het spel dat op training zo vaak wordt vertoond ook naar boven tijdens een wedstrijd. De ploeg pakte dan ook een voorsprong van 4 doelpunten en met nog 12 minuten op de klok leek de overwinning binnen handbereik. AVO gaf zich echter nog niet gewonnen en trok, mede door het inbrengen van een aantal wissels, het initiatief weer naar zich toe.

In de laatste 10 minuten ontspon zich dan ook een waar gevecht. De ploeg van AKC gaf in deze fase aanvallend niet meer thuis met name door te gehaast de schoten te nemen en de bal veel te snel te verspelen. Dit snelle balverlies speelde de Assenaren in de kaart: want waar AKC mistte, scoorde AVO de doelpunten wel. De scheidsrechter speelde in deze fase ook een cruciale rol door AKC geen strafworp te geven maar te fluiten voor een aanvallende overtreding. In het tumult dat hierna ontstond kreeg AKC aanvoerder Mark Landhuis een discutabele gele kaart. Met nog enkele minuten op de klok had AVO de wedstrijd weer helemaal omgedraaid en hield dit vol tot het eindsignaal. Eindstand: 30-27.

Na afloop overheerste ongeloof en frustratie bij zowel spelers als staf over dit resultaat. Hoe was het toch mogelijk dat deze wedstrijd toch nog uit handen werd gegeven? Een vraag waarop deze week een antwoord gevonden moet worden omdat aankomend weekend alweer een belangrijke wedstrijd op het programma staat tegen Mid Fryslân. Want ondanks dat AKC 1 door dit resultaat naar plek 8 op de ranglijst is gezakt, is het verschil met de koploper slechts 3 punten. Een goed resultaat komend weekend betekent dat de ploeg weer aansluit in de grote middenmoot. Het feit dat de ploeg tegen AVO 40 minuten lang het betere van het spel had, moet dan ook het vertrouwen geven voor de eerstvolgende wedstrijd.

Webshop AKC

banner ledenshop

Sponsoren

huis van bewaring

            only korfbal

mcdonalds almeloAgenda

agenda
Datum: 
Tijd:    
Activiteit:
08-11 19:30 - 21:00 Oefenwedstrijd AKC selectie - L'viv Predators
lijn
10-11 10:00 - 12:00 Inleveren oud papier, kleding en frituurvet
lijn
- - -