De (laatste) Kollum van Harrum

Graag had ik mijn allerlaatste kollum voor AKC positief willen afsluiten. Zo in de trant van “Eind goed al goed!”. Helaas door de nederlaag van ons Eerste tegen Antilopen afgelopen zaterdag in Zwolle, met als gevolg degradatie naar de 1e klasse, toch een mineur stemming, al moeten we er natuurlijk geen drama van maken. In de nu al 104 jarige geschiedenis van onze vereniging is dat bepaald niet de eerste keer en zal het in de toekomst vast nog wel weer gebeuren. Maar na dieptepunten komen altijd weer hoogtepunten laten we ons daar aan vasthouden. Als we de selectie intact kunnen houden en enkele twijfelaars die nog niet zeker weten of ze wel of niet doorgaan, over de streep kunnen trekken behoort een snelle terugkeer naar de overgangsklasse waar we toch eigenlijk thuis horen, tot de mogelijkheden. Bovendien komen uit de jeugd een viertal talenten de selectie versterken, wellicht nog niet rijp voor AKC I maar wel om ervaring op te doen in het Tweede dat in de zaal gepromoveerd is naar een hogere klasse en dat daar vol aan de bak zal moeten.

Het seizoen 2016-2017 zal bij AKC niet als erg succesvol in de annalen vermeld worden, zowel op het veld als in de zaal eindigde het Eerste team op een 7e plaats en daardoor moest er beide keren een beslissingswedstrijd gespeeld worden, in de zaal gelukkig met een goede afloop, op het veld dus niet. Goede wedstrijden werden afgewisseld met hele matige. Toch ook hoogtepunten en een trots gevoel dat wij de kampioen Groen Geel drie punten afhandig hebben gemaakt, al heb je daar achteraf niets aan gehad. Veel ups-and-downs, een paar keer een grote voorsprong met 5 of 6 doelpunten verschil als sneeuw voor de zon zien verdwijnen met als resultaat een nederlaag. Die wisselvalligheid is ons uiteindelijk fataal geworden. Ook het feit dat er dit seizoen maar liefst drie verschillende trainers/coaches voor de ploeg hebben gestaan was natuurlijk niet bevorderlijk voor de stabiliteit en rust van het team. Maar met de komst van Jan Willem van Beekhuizen zal dat alleen maar beter kunnen, hij moet een aantal jaren de tijd krijgen om iets op te bouwen en AKC op termijn weer terug brengen naar een hoger niveau, daar hebben we alle vertrouwen in.

Wel succes voor ons Tweede dat glorieus kampioen werd in de zaal en een stapje hogerop zet! Op het veld wat mindere prestaties, vooral de tweede helft was zeer matig met verschillende nederlagen maar gelukkig nooit in degradatie gevaar. Het komende seizoen proberen om bij de bovensten mee te doen en een gooi te doen naar het kampioenschap. Steeds tegen NIC 4 en DVO 4 spelen is niet wat je altijd voor ogen staat.

Het geroutineerde Derde speelde moeiteloos haar wedstrijden en scoorde een aantal keren meer dan 30 doelpunten en had als ze echt gewild hadden gemakkelijk op twee fronten kampioen kunnen worden maar die ambitie was er niet. Het Vierde tenslotte deed het helemaal niet slecht maar hier stond het plezier voorop en was winnen of verliezen niet echt belangrijk. Bij de jeugd leuke successen: A1 dat prima meedraaide in haar afdeling en B1 dat het veldseizoen met een kampioenschap bekroonde.

Het seizoen is nu voorbij en bijna drie korfballoze maanden liggen voor ons, hoe kom je daar als liefhebber doorheen? Ik zal mijn club de komende seizoenen blijven steunen en zoveel mogelijk thuiswedstrijden langs de lijn staan of op de tribune zitten. Maar niet meer zoals ik gewend was met bloknoot en pen in de hand want zoals ik na mijn laatste verslag al gemeld heb stop ik met mijn verslaggeving en dat geldt ook voor deze kollum. Ik heb het altijd met veel plezier gedaan en hoop stiekem dat ik daar ook sommige AKC leden plezier mee heb gedaan. Het zou mooi zijn als er iemand anders in de toekomst af en toen een verslagje zou schrijven, maar ik heb mijn twijfels of dit zal gebeuren. Iedereen die de moeite heeft genomen om mijn verhalen te lezen en een doodenkele keer een reactie gaf, wil ik graag bedanken. Een ook zeker onze webmaster Ramon Post die trouw elke keer de verslagen op de site plaatste.

Beste AKC'ers allemaal fijne vakantie gewenst, tot ziens op het Sportpark!

Wedstrijd

Volgende wedstrijd:

Wêz Handich/DOW 1 - AKC 1

Zondag 22 april
Tijd: 14:30
Official: L. Hut
It Hagehiem, Rottevalle

Webshop AKC

banner ledenshop

Sponsoren

huis van bewaring

            only korfbal

mcdonalds almeloAgenda

agenda
Datum: 
Tijd:    
Activiteit:
12 mei 10:00 - 12:00 Inleveren oud papier, kleding en frituurvet
lijn
- - -
lijn
- - -