AKC B1 kampioen!

Afgelopen zaterdag stond onze kampioenswedstrijd op het programma. We moesten het opnemen tegen Ons Clubje B1. Een tegenstander die we dit seizoen al 3 keer eerder tegen waren gekomen en met wisselend resultaat. Bij winst waren we verzekerd van het kampioenschap, maar bij een andere uitslag waren we afhankelijk van Achilles B2, die iets later moesten spelen tegen de nummer laatst in onze poule. Als zij zouden winnen waren zij ook kampioen.

We begonnen de wedstrijd, in de zinderende hitte, nerveus. Doelpunten vielen moeilijk. Maar doordat we het verdedigend goed voor elkaar hadden, gingen we de rust in met een 3-5 voorsprong. In de rust besproken dat we deze wedstrijd vandaag in de verdediging konden winnen. Als we geen doelpunten meer tegen kregen, waren we immers kampioen. Dat liep iets anders inde tweede helft. Het werd uiteindelijk rete-spannend. Met nog een minuut te spelen stonden we met 7-8 voor. Helaas scoorden Ons Clubje in de laatste seconden van de wedstrijd de gelijkmaker. 8-8. Weg kampioenschap! De teleurstelling was groot: we hadden het weggeven!

Vanuit Achilles B2 bereikte ons wisselende berichten over het verloop van de wedstrijd. Dus we zijn maar in de auto gestapt, op weg naar huis. En toen werd alles anders. Achilles bleek achter te staan en nog dik ook. Ook daar sloeg dus de kampioensstress toe. Vlak voordat we Almelo binnen reden kwam het verlossende appje: Achilles B2 verliest! AKC B1 IS KAMPIOEN!!!!! Wat een rare gewaarwording. We hebben elkaar allemaal even opgewacht op de parkeerplaats. De rozen die alweer mee naar huis zouden gaan, konden uitgedeeld worden en de felicitaties vlogen over en weer. Een erg aparte manier om kampioen te worden. Maar hij telt wel. Samen met de ploeg gaat er nog een klein feestje gehouden worden om het toch goed te vieren.

Het hele seizoen samen hard gewerkt, ups en downs gehad. Maar uiteindelijk wel een mooie bekroning van het seizoen! Bram, Ricardo, Patrick, Rick, Naomi, Annelou, Alisha, Jodie, Sanne en Sanne geniet van jullie kampioenschap!

akc b1 kampioen

Wedstrijd

Volgende wedstrijd:

Wêz Handich/DOW 1 - AKC 1

Zondag 22 april
Tijd: 14:30
Official: L. Hut
It Hagehiem, Rottevalle

Webshop AKC

banner ledenshop

Sponsoren

huis van bewaring

            only korfbal

mcdonalds almeloAgenda

agenda
Datum: 
Tijd:    
Activiteit:
12 mei 10:00 - 12:00 Inleveren oud papier, kleding en frituurvet
lijn
- - -
lijn
- - -