De kollum van Harrum - nr 16

Nog een beetje bibberig van de spanning na de beslissingswedstrijd Heerenveen-AKC zaterdagmiddag in Nijeveen, schrijf ik deze kollum. In het verslag dat maandag op de AKC site te lezen was werd wel duidelijk wat een zenuwen toestand het daar is geweest. Met 2-7 en 7-12 achter en 10-13 bij rust zag het er helemaal niet goed uit voor AKC. Maar wat een ommekeer in de tweede helft, hartverwarmend bij 16-13 voor maar daarna weer billenknijpen bij 18-18 en 20-20. Maar dan de ontlading na het eindsignaal met een 21-20 overwinning! Daarna met een heel goed gevoel de terugreis naar Almelo en in het weekend nagenieten. Volgend seizoen weer korfbal op overgangsklasse niveau aan de Sluiskade.

Maar het is niet alles goud wat blinkt, een aantal spelers en speelsters die in Nijeveen nog in de basisopstelling stonden zullen we straks niet meer terug zien. Kim Jansen die in blijde verwachting is, waarmee we haar natuurlijk van harte feliciteren. En Katja Pas die toch al besloten had om lager te gaan spelen en bovendien in Nijeveen een lelijke blessure opliep, zullen er zeker niet bij zijn bij de start van volgend seizoen. Enkele anderen twijfelen of ze nog door willen gaan. De knoop is nog niet definitief doorgehakt maar de kans bestaat dat ook zij stoppen en dat zou natuurlijk een gevoelige aderlating zijn. Zonder specifiek op personen in te gaan, doe ik wel een oproep: denk er alsjeblieft nog eens goed over na, we kunnen en willen jullie nog niet graag missen bij de club! Maar uiteraard is het jullie beslissing. En mocht die beslissing in het nadeel van AKC uitvallen weet dan dat de deur altijd open blijft staan!

Velen zullen, voor zover ik weet, beschikbaar blijven. Bijvoorbeeld Mark Landhuis en Ramon Post kunnen beslist nog een paar seizoenen mee maar omdat ze allebei de 30 al ruim gepasseerd zijn zal dat ook een keer ophouden. Gelukkig staan de opvolgers klaar, bij de vrouwen is Melissa Kappert een volwaardige vervangster en ook Kelly Maas, Danique van Zaltbommel, Linsey Snellink en Demi Krol kloppen op de poort. Bij de mannen van het tweede natuurlijk Kees van den Barg, Justin Voortman en Ramon Uitslag. Maar we hebben ook te maken met ons tweede team dat net gepromoveerd is en daardoor met sterkere tegenstanders te maken krijgt. Daar moeten we niet te veel mensen weghalen want dan zal je het niet redden. Gelukkig hoeven we niet weer te beginnen met twee verliespunten. Met name Dick Kappert en Ray Eijke hebben veel wedstrijden gefloten en daardoor de nodige punten verdiend. Hulde voor onze scheidsrechters!

Het komende weekend begint de tweede helft van het veldseizoen. Door de beslissingswedstrijd van 25 maart is er van de voorbereiding weinig terecht gekomen en de tegenstanders a.s. zondag van I en II t.w. AVO uit Assen zijn niet de minsten. Misschien hebben we door het succes in Nijeveen een “boost” gekregen en houden we de punten in Almelo. In ieder geval kunnen we onze gasten nu in een iets betere omgeving ontvangen, het oerwoud rondom ons kunstgrasveld is verdwenen en vervangen door een grasvlakte. Alleen de bestrating aan de kant van de school ligt er nog niet in maar dat gaat AKC onder leiding van Peter Slagter met een aantal vrijwilligers op Koningsdag onderhanden nemen.

Tot slot nog even een korte nabeschouwing op de tussentijdse ledenvergadering op 8 maart j.l.. Hier kwamen zegge en schrijve 7 (zeven!) leden op af en later kwamer er nog 2 nadruppelen. Met algemene stemmen werd besloten om deze “tussentijdse” dan maar af te schaffen. De echte besluiten worden toch pas bij de officiele vergadering in juni genomen. Hopelijk komen er dan een paar meer mensen op af. O ja, bijna vergeten, weer een nieuwe trainer voor AKC, t.w. Jan Willem Beekhuizen, nu nog bij NKC die vanaf augustus voor de groep zal staan. Wij wensen hem alle succes en hopen dat hij een aantal seizoenen zal blijven en mogelijk mooie resultaten zal behalen. We kunnen dan onze huidige interim trainer Allan Burchartz bedanken voor zijn inzet, hij heeft dan toch maar mooi AKC in de overgangsklasse gehouden, wellicht lukt dat ook op het veld.

Wedstrijdwijzers

Wedstrijdwijzer week 11
Jeugdkrantje week 11

Webshop AKC

banner ledenshop

Sponsoren

huis van bewaring

            only korfbal

mcdonalds almeloAgenda

agenda
Datum: 
Tijd:    
Activiteit:
14 april 10:00 - 12:00 Inleveren oud papier, kleding en frituurvet
lijn
- - -
lijn
- - -