Bloedstollende spanning bij Heerenveen 1 - AKC 1 in Nijeveen

Zinderende spanning in de slotfase van het degradatieduel tussen de nummers 7 van de Overgangsklasse B en D, Heerenveen 1 en AKC 1.

De Friezen, die een voorgaande beslissingswedstrijd tegen KVZ nipt hadden gewonnen, gingen overdonderend van start en na de 2-2 (scores Roy Hofstede en Kim Bentsink) werd AKC overklast en liepen de Blauw-Witten soepel weg naar een 7-2 voorsprong. AKC speelde tot op dat moment niet goed: er was geen rebound en elke tweede bal was een prooi voor de tegenstanders. De luidruchtige aanhang van Heerenveen zag bij deze stand een forse overwinning in het verschiet en zong uitdagend tegen de AKC supporters (een bus vol en velen op eigen gelegenheid) “Ze zijn er wel maar je hoort ze niet!”. Gelukkig gaven Roy en Ingeborg Lucassen even tegengas en bij 7-4 leek een kentering in zicht. Vooral doordat Melissa Kappert, die de al snel geblesseerd geraakte Katja Pas meer dan uitstekend verving, met 2 doelpunten en Mark Landhuis met een score bij 8-7 voor de aansluitingstreffers zorgden. Maar Friesland sloeg opnieuw terug en liep uit tot 12-7 en sommige AKC aanhangers zagen het toen even niet meer zitten. Gelukkig waren het Mark (twee doelpunten) en Roy die voor een nog niet hopeloze 13-10 ruststand zorg droegen.

Toch zag de Almelose aanhang de tweede helft met zorg tegemoet. Het moest en zou anders, want als het zo doorging “lonkte” de 1e klasse! En zie na de hervatting een metamorfose: een zeer energiek en met overtuiging spelend AKC onder de bezielende leiding van aanvoerder Mark kleunde er vol in. Heerenveen werd terug gedrongen, het scoren lukte nu wel en binnen 12 minuten produceerde onze rode brigade 6 doelpunten (Mark twee keer, Roy, Gerd Nijkamp, Ramon Post en Kim Jansen allen eenmaal), waar de tegenstanders geen antwoord op hadden. De rollen waren finaal omgedraaid en Heerenveen leek rijp voor de slacht.

Maar het was nog niet gedaan, de Blauw-Witten begonnen de korf weer te vinden en via 16-14 en 17-15 (Mark) en 18-16 (Roy) werd het toch weer gelijk en bij 18-18 lag alles weer open. Een uitermate en zenuwslopend slot van de strijd brak aan. Gelukkig brachten Kim Jansen en Ramon weer lucht bij 20-18, maar net zo snel was er bij 20-20 weer evenwicht en leek het op een verlenging uit te draaien. De laatste twee minuten waren beslist bloedstollend, kansen aan beide kanten maar het was de boven zichzelf uitstijgende Melissa die de winnende 21-20 inschoot. Met nog luttele seconden te gaan kregen we door de interventie van de assistent scheidsrechter nog een onterechte vrije bal tegen, maar verder dan een mislukt schot kwam Heerenveen niet meer.

Na het laatste fluitsignaal volgde een ontlading bij spelers en supporters van AKC, we hadden het weer gered! Dat de stemming in de overvolle kantine en later bij de thuisreis meer dan uitstekend was laat zich raden. Ook het volgende seizoen weer overgangsklassekorfbal aan de Sluiskade!

Wedstrijdwijzers

Wedstrijdwijzer week 11
Jeugdkrantje week 11

Webshop AKC

banner ledenshop

Sponsoren

huis van bewaring

            only korfbal

mcdonalds almeloAgenda

agenda
Datum: 
Tijd:    
Activiteit:
14 april 10:00 - 12:00 Inleveren oud papier, kleding en frituurvet
lijn
- - -
lijn
- - -