De kollum van Harrum - nr 15

Een enkele keer bezoek ik een verre uitwedstrijd van AKC 1. Nou ja ver, de kleine 100 kilometer naar het Friese Noordwolde was nog niet naar “het einde van de wereld” zoals b.v. Amstelveen en Wormer. Met de AKC selectie is het altijd gezellig in het busje waar de dames meestal het hoogste woord voeren en de gesprekken lang niet altijd over korfbal gaan. En dan ben je met teamleider Rob Bentsink achter het stuur al snel op de plaats van bestemming bij sporthal De Duker aan de rand van Noordwolde. Toch wel een beetje gespannen vanwege de grote belangen die op het spel stonden en een overwinning zeer welkom zou zijn in de strijd tegen degradatie, namen we plaats op de nogal lege tribune in de ijskoude hal.

Maar na een spetterend begin waarbij AKC de eerste 10 minuten een perfect game speelde was het een dik half uur later bij een achterstand van 29-24 pijnlijk duidelijk dat de broodnodige punten niet mee zouden gaan naar Almelo. Dat betekent dan we moeten vechten voor een 7e plek op de ranglijst om er nog een beslissingswedstrijd aan over te houden. Welke ploeg dat wordt is een open vraag maar zeker is dat AKC zich waarschijnlijk moet voorbereiden op een verlengstuk van de competitie, maar ook rechtstreekse degradatie is mogelijk.

Na afloop bij een hapje en een drankje in het restaurant van de sporthal, vroeg een van de spelers gekscherend aan mij of die hap in het broodje kroket mijn hoogtepunt van de dag was, omdat de verloren wedstrijd dat uiteraard niet was. Maar nee het echte hoogtepunt was dat na 5 minuten 36 seconden op de klok de stand 1-6 in het voordeel van AKC was, zo’n pikstart heb ik nog zelden meegemaakt en een prachtige uitslag na 50 minuten lag toen in het verschiet. Helaas het aloude spreekwoord “het eerste gewin is kattengespin” was hier ook van toepassing. De tegenstanders schrokken wakker, schakelden drie tandjes bij en na het laatste fluitsignaal en 12 strafworpen verder, stonden we weer met lege handen. Toch was er tijdens de terugreis geen mineurstemming bij spelers en speelsters en blijft er hoop op een goede afloop, en daar klampt Harrum zich dan maar aan vast!

Helaas “the morning after” geen verslagje in Tubantia, dit in tegenstelling tot vorige week toen een uitgebreid “verslag” op de sportpagina te lezen was, compleet met een mooie actiefoto. Ik zet met opzet aanhalingstekens bij het woord verslag, omdat in het hele verhaal over de wedstrijd AKC-Amicitia nagenoeg niets over het wedstrijdverloop te lezen was. Het ging eigenlijk alleen maar over de gebroeders Burchartz respectievelijk trainer van Amicitia en AKC. Heel leuk en aardig om te lezen dat ze de komende week samen naar de schouwburg gaan, maar eerlijk gezegd interesseert mij dat niet. Ik wil graag een echt verslag over de wedstrijd en geen randgebeuren c.q. slap gelul! Maar het is al langere tijd de trend ook bij andere sporten om het over van alles en nog wat te hebben, maar niet waar het eigenlijk om draait en dat vind ik jammer!

Maar niet alles is negatief, Het Tweede en Derde doen het beide voortreffelijk en met nog drie wedstrijden te gaan lonkt het kampioenschap voor ons Tweede in de verte, en dat ondanks de twee verliespunten waar de ploeg mee moest beginnen. Mijn compliment!

Wedstrijdwijzers

Wedstrijdwijzer week 11
Jeugdkrantje week 11

Webshop AKC

banner ledenshop

Sponsoren

huis van bewaring

            only korfbal

mcdonalds almeloAgenda

agenda
Datum: 
Tijd:    
Activiteit:
14 april 10:00 - 12:00 Inleveren oud papier, kleding en frituurvet
lijn
- - -
lijn
- - -